O nama

UKRATKO O PRIMORSKIM

GRADOVIMA CRNE GORE

O nama

Herceg Novi

Herceg Novi je jedan od najsunčanijih gradova na crnogorskom primorju. Pun je zelenila, parkova i egzotične vegetacije. Svake godine krajem januara u Herceg Novom održava se Praznik mimoze, jedan od poznatijih i impresivnijih kulturnih događaja u Boki Kotorskoj.

Kotor

Kotor je pravi biser crnogorskog primorja i jedan od  popularnijih i omiljenijih mjesta u Boki Kotorskoj. Smatra se jednim od posjećenijih turističkih atrakcija u Crnoj Gori. Očarava svoje posjetitelje prekrasnim starim kamenim bedemima i građevinama, na čiju je arhitekturu veliki uticaj imala Venecija (1420-1797).  Stara mediteranska kotorska luka, okružena gradskim zidinama,  vrlo je dobro sačuvana i pod zaštitom je UNESCO-a, kao svetska-kulturna baština. 

Tivat

Tivat se nalazi u središnjem dijelu bokokotorskog zaliva. Prije svega, grad je poznat po prekrasnoj obali koja je predmet obožavanja ljubitelja jahtinga. Ima veoma razvijenu infrastrukturu. Morska obala Tivta, naročito u blizini ostrva Sveti Marko, idealna je za skijanje na vodi i ostale vodene sportove. Grad je veoma pogodan za odmor, kako ljeti tako i u zimskom periodu. Čist vazduh, blaga klima, bujna mediteranska vegetacija će učiniti vaš boravak ugodnim. To je jedini grad na crnogorskom primorju koji ima aerodrom. Peter Munk, kanadski multimilijarder, rekao je da će Tivat uskoro postati jedna od najpoznatijih marina na Mediteranu.

Budva

Budva se smatra sjedištem crnogorskog turizma. Svake godine privlači veliki broj turista. Stari grad je srce Budve koje datira još iz 4. godine prije Hrista i predstavlja lijepo očuvane kamene građevine. Ona je , takođe, poznata po plažama, među kojima se ističe plaža Mogren. U gradu se održavaju svakog ljeta pozorišne predstave i muzički festivali.

Petrovac

Petrovac je mali, lijep, primorski gradić koji se nalazi na pola puta između Budve i Bara. Grad ima dvije predivne plaže: pjeskovitu i šljunkovitu. Glavna plaža proteže se dužinom od 800m, na sjevero-zapadnom dijelu je mala lučica i utvrđenje Castello. Plaža - Lučice - nalazi 500 metara jugoistočno od glavne i dužine je 200m. Za ljubitelje ronjenja mogu biti interesantna dva mala ostrva nasuprot plaža.

Bar 

Bar  je lučki grad na jugu Crne Gore. Trgovački brodovi i tankeri iz cijelog svijeta svakodnevno dolaze u luku. Ovdje možete osjetiti duh prošlosti. Tu ćete vidjeti zelene voćnjake, stabla maslina, stare napuštene kuće prekrivene šibljem i ulice pune restorana nacionalne kuhinje. Možete uživati u suncu na prostranoj plaži. Obala je interesantna za ronioce, kako profesionalce tako i početnike.  Ne zaboravite posjetiti tvrđavu koja je s prekrasnim pogledom na more i novi dio grada. Takođe, ćete vidjeti ruševine starih kuća i crkava s fragmentima fresaka.